Information om Teknikum

Teknikum är en ledande gymnasieskola inom områdena teknik, människa och samhälle. Vi lyssnar på näringslivets behov och anpassar våra utbildningar. Det är din bästa garanti för att få ett jobb.

På Teknikum tycker vi att det är viktigt att du kan studera vidare på högskola och universitet, även om du väljer en yrkesutbildning. Du kan därför läsa in högskolebehörighet på Teknikums alla program.

Utbildningarna på Teknikum är utformade för att leda till jobb. Både de studie- och yrkesinriktade programmen leder eleverna mot den del av arbetsmarknaden där det finns ett behov. Flera program på Teknikum är certifierade av branschorganisationer såsom exempelvis Teknikcollege, vilket i korthet innebär att att innehållet i utbildningarna är kvalitetssäkrat.

Att gå på Teknikum innebär hög kompetens hos lärare och elever. Som exempel kan nämnas att elever från Teknikum har vunnit en rad titlar i Yrkes-SM och Yrkes-VM på senare år. Yrkes-SM och Yrkes-VM genomförs vartannat år. Elever från Teknikum deltog senast i Yrkes-SM 2015.

Att gå på Teknikum innebär inte bara hög kompetensnivå när det gäller våra utbildningar. Teknikum står också för trivsel. Här kommer du att känna dig som en del av en större gemenskap och du har alla möjligheter att känna dig delaktig i det som händer på skolan. Skolans ledord är trygghet, kunskap, kvalité och framtid. För att alla ska känna sig trygga samarbetar vi också med kamratsstödjarföreningen Friends.

Här kan du bläddra i gymnasiekatalogen för 2018/2019.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknikum på sociala medier

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att följa oss på facebooklänk till annan webbplats och twitterlänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 13 oktober 2017
Förskola och skola