Hållbarhet & miljö

En förutsättning för hållbart företagande är att välja att arbeta miljöinriktat och det finns en hel del du kan göra för att miljöanpassa ditt företag. Hållbarhet handlar också om ekonomisk och social hållbarhet, till exempel mångfald och tillgänglighet.

Växjös gröna gärning

Nominera någon eller några till Växjös gröna gärning, Växjö kommuns miljöpris som delas ut vartannat år i tre kategorier: företag, skolklass och organisation/enskild person.

Läs mer om Växjös gröna gärning på www.vaxjo.se/vgglänk till annan webbplats

Earth Week

Välkommen som medarrangör på nästa Earth Week, Växjös framtidsvecka den 19-24 mars 2018. Det är ett bra tillfälle för ditt företag, organisation eller myndighet att delta i och lyfta miljöarbete på olika sätt, som arrangör och deltagare. Earth Week 2018 blir det femårsjubileum för veckan!

Läs mer om Earth Week på www.vaxjo.se/earthweek

Framtidsdagen 22 mars

Boka in Framtidsdagen den 22 mars 2018, Konserthuset i Växjö. Arrangörer är Pwc, Länsförsäkringar, Sustainable Småland och Växjö kommun. Mer information kommer inom kort.

Fossilfritt Kronoberg 7 september

Omställningen till ett fossilfritt samhälle pågår för fullt i Kronoberg, och målsättningen är fossilfrihet år 2030. Det är ett arbete som involverar hela samhället och som innebär utmaningar men också möjligheter. Hur blir fossilfrihet en bra affär för näringslivet? Hur kan kommunerna driva utvecklingen? Vilka småländska innovationer kommer att bidra till omställningen och ta över världen? Heldagskonferens på Linnéuniversitetet, arrangörer är Fossilfritt Sverige, Linnéuniversitetet och Växjö kommun.

Hållbarhet och Agenda 2030

Om Växjö kommuns hållbarhetsarbete, Agenda 2030 och miljömål med mera hittar du på:

Två filmer från Agenda 2030-konferensen "Från globala mål till lokalt arbete", som genomfördes i december 2016. Se Ida Texells uppskattade föreläsning och deltagarnas tankar och visioner om 2030 genom att klicka på länken:

Läs om de Globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, på:

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 december 2017
Jobb och företag