Peråke Janén ny vd för Vidingehem

Det kommunala bostadsbolaget Vidingehems nye vd heter Peråke Janén. Janén kommer närmast från Tingsrydsbostäder där han varit vd i drygt sex år. Han har också en lång karriär inom Samhall, bakom sig. Där arbetade han bland annat som fastighetschef.

- Jag ser fram emot att få vara med och utveckla detta spännande bolag som integrerar både bostadsfrågan och landsbygdsfrågan. Jag vill också vara med och bidra till utvecklingen kring bostäder och byggandet i stort, i kommunen, säger Peråke Janén.

Vidingehem är ett av fem kommunala bolag. Bolaget äger och förvaltar lägenheter, skolor, förskolor och vårdboenden främst i orterna runt Växjö.

Peråke Janén börjar sin tjänst i mitten av augusti. Han tar över efter Stefan Blomkvist som nu lämnar Vidingehem för nya mål.

Om Vidingehem

Vidingehem är ett fristående bostadsbolag som ägs av moderbolaget VKAB, vilket i sin tur ägs av Växjö kommun. Vidingehem finns representerade i hela Växjö kommun och äger och förvaltar totalt 2 067 lägenheter och 101 917 kvadratmeter lokaler, så som skolor, förskolor och vårdboenden i orterna runt Växjö samt i fyra stadsdelar.

Senast uppdaterad: 7 mars 2022