Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ny tjänst för frånvarorapportering mm i grundskolan och gymnasiet

Sedan 1 juli 2021 används inte längre appen Dexter för rapportering av frånvaro (vårdnadshavare) eller visning av studieplan och personligt schema. Istället är det skoladministrativt IT-system, SAITS, som ska användas.

När höstterminen startar upp igen i augusti så kommer inte längre Dexter/Extens att användas som Växjö Kommuns skoladministrativa IT-system. För dig som är vårdnadshavare eller myndig elev görs frånvaroanmälan istället i e-tjänsten SAITS för vårdnadshavare Länk till annan webbplats. där ni loggar in med mobilt BankID. För funktioner för elever under skoltid används SAITS för elever Länk till annan webbplats..

För våra gymnasieskolor kommer det fortfarande finnas möjligheten att ringa till skolans reception för att anmäla frånvaro, även om vi förespråkar att ni använder er av e-tjänsten. För grundskolorna kommer det inte finnas något telefonnummer utan där är det bara e-tjänsten som gäller för frånvaroanmälning.

Information om SAITS för vårdnadshavare

Utöver frånvaroanmälan kan du i SAITS för vårdnadshavare även hitta information om ditt barns schema, läsårsdata, frånvaro och betyg. Första gången du loggar in i SAITS för vårdnadshavare behöver fylla i din kontaktinformation.

Instruktioner för att använda SAITS för vårdnadshavare , 215 kB, öppnas i nytt fönster.

Manual för hur du använder SAITS för vårdnadshavare-skola finns på andra språk under rubriken relaterade dokument.

Ovan information på andra språk

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Arabiska , 152 kB.

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Somaliska , 73 kB.

Saits för vårdandshavare skola- frånvaroanmälan Engelska , 93 kB.

Kontakter

Senast uppdaterad: 23 februari 2022