Teknikum på Yrkes-SM

10-12 maj 2022 deltog elever och personal från Teknikum på Yrkes-SM, som i år hölls i Växjö i Region Kronobergs regi.

Teknikums medverkan bestod av dels tävlande elever, dels lärare, elever och alumner som ställde upp som utställare och funktionärer, och dels hela skolklasser som besökte evemanget. Teknikumelever från El- och energiprogrammet respektive VVS- och fastighetsprogrammet hamnade på prispallen i sina respektive tävlingskategorier, och yrkeslärare Ellinor Rydman på Barn- och fritidsprogrammet tog hem priset årets yrkeslärare, som för första gången gavs ut i Region Kronoberg.

Bild på årets yrkeslärare, Ellinor Rydman och Glenn Andersson

Ellinor Rydman och Glenn Andersson tog hem priset årets yrkeslärare. Ellinor är verksam på Teknikums Barn- och fritidsprogram. Glenn är huvudsakligen verksam på Kungsmadskolans industriprogram, men har även undervisning med elever från produktionstekniska inriktningen vid Teknikums Teknikprogram.

Bild på Musa Farah Said, lärling på VVS- och fastighetsprogrammet

Farah Said Musa, lärling i klass VF19, tog bronsmedalj i tävlingen för yrket ventilationsmontör. Farah har gått snart gått tre år på VVS- och fastighetsprogrammet. Inför årskurs 2 valde han lärlingsförlagd utbildning mot ventilationsmontör. Han har alltså lärt sig jobbet på jobbet.

Tävlingen för ventilationsmontörer innehöll planering, beställning, styckning och montering av en rad olika ventilationsdon. Farahs styrkor som ventilationsmontör är att han är stresstålig och noggrann, det var avgörande för hans slutresultat.

Andreas Åström, elev vid El- och energiprogrammet på Teknikum, tog bronsplats i industriel

Andreas Åström, elev vid El- och energiprogrammets automationsinritning, tog bronsmedalj i industriel.

Bild på Fanny Dahlberg, alumn från VVS- och fastighetsprogrammet

Under onsdagen och torsdagen hade VVS-montörsmontern finbesök av Teknikumalumn Fanny Dahlberg som tog studenten från VVS- och fastighetsprogrammet 2018. Fanny klarade tidigare under veckan sitt branschprov och är nu certifierad VVS-montör. Till vardags jobbar Fanny på Sandbäckens Rör i Växjö och hon visade under Yrkes-SM upp sitt yrke för besökarna. Fanny och elever från VF-programmet på Teknikum lärde till exempel nyfikna gäster hur man bockar ett rör. Fanny hoppas fler tjejer vill utbilda sig till VVS-montör!

Kontakter

Senast uppdaterad: 15 maj 2022