Växjöklass vidare i Yrkeskampen

Av 400 tävlande klasser har klass 8 D på Elin Wägnerskolan gått vidare i Yrkeskampen. En tävling som syftar till att inspirera och sätta igång tankar om framtida utbildningsmöjligheter.

- Vi blev överraskade och förvånade, men klassen är kreativ och kan tänka utanför boxen vilket vi tror kommer till nytta även i kommande tävling, säger Mimmi Schill, förstelärare på Elin Wägnerskolan.

Syftet med Yrkeskampen är att på ett lekfullt sätt öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till. Tävlingen introducerar eleverna för flera olika kluriga frågor där de får chans att upptäcka nya intresseområden.

Yrkeskampen utgörs av tre delar; en webbtävling i klassrummet med lektionsmaterial och därefter, om man kvalificerar sig, möjligheten till delfinal och därefter slutligen en final i Växjö där Yrkes-SM går av stapeln i maj 2022.

I potten för finalen i Växjö under Yrkes-SM finns ett förstapris på 10 000 kronor att hämta. För deltagare i webbtävlingen är förstapriset 5 000 kronor.

Mer om Yrkeskampen Länk till annan webbplats.

Mer om Yrkes SM 2022 Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 november 2021