Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Lärvux- Komvux som särskild utbildning

Att studera som vuxen är roligt och stimulerande. Lärvux Växjö ger dig möjlighet att utvecklas och få nya kunskaper tillsammans med lärare och studiekamrater.

Komvux som särskild utbildning även kallat Lärvux erbjuder kurser för dig som är minst 20 år och har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Det kostar inget att gå på Lärvux.

Lärvux Växjö finns i moderna och anpassade lokaler mitt i centrala Växjö. Lokalerna ligger i markplan och det är möjligt att lämnas och hämtas med färdtjänst vid entrén.

På Lärvux kan du läsa på två nivåer motsvarande grundsärskola och gymnasial särskola. Undervisningen ges i kursform, ett begränsat antal timmar per vecka och studierna kan kombineras med annan sysselsättning eller arbete.

Undervisningen sker i mindre grupper. Lärvux Växjö erbjuder utöver grupper utifrån ämne även särskilda undervisningsgrupper för dig som har förvärvad hjärnskada. Hur länge du läser varje ämne beror på dina förkunskaper. När du är klar med en kurs får du ett betyg eller ett kursintyg.

I vår kurskatalog får du veta mer om vilka kurser som erbjuds för tillfället. Du söker kurser hos oss på Lärvux Växjö genom att skicka in ansökningsblanketten. Kontakta oss om du vill att vi ska skicka hem en katalog eller ansökningsblankett till dig. Vill du veta mer om studier på Lärvux Växjö är du välkommen att höra av dig till oss!

För dig som har lindrig utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada finns det utöver kurserna inom Lärvux möjlighet att läsa kurser inom Komvux på grundläggande eller gymnasial nivå, kanske kombinerat med kurser inom Lärvux. För att få veta mer om vilka kurser som erbjuds på Komvux på grundläggande och gymnasial nivå kan du besöka vuxenutbildningens hemsida. På hemsidan finns kontaktinformation till studie- och yrkesvägledare som kan svara på frågor om behörighet, studier eller utbildningar samt ha vägledande samtal kring möjliga studie- och yrkesval.

Ansökan till Lärvux

Frågor

Om du har några frågor får du gärna mejla till oss på adressen aovlarvux@vaxjo.se eller ringa till oss på telefon 0470-438 89.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2021
Förskola och skola