Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Programvarutestare, Växjö

Som programvarutestare är din uppgift är att hitta sätt och situationer där produkter eller tjänster inte fungerar som de ska, och tillsammans med ditt team åtgärda bristerna. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara då du är den som säkerställer att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt, och du är den som ser till att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i programmering, testning och ledarskap, och förbereds för ett kreativt och utvecklande yrkesliv. Utbildning passar dig som gillar att lösa problem, utforska nya tekniska områden och har en fallenhet för nytänkande idéer.

Som programvarutestare kan du arbeta som anställd på ett företag och nischa dig inom en specifik bransch eller arbeta som konsult med varierade uppdrag och uppdragsgivare. En stor fördel med yrket är att det går att anpassa efter dina intressen och att arbetsmöjligheterna är så pass breda och många att du utvecklas genom hela arbetslivet.

Utbildningens upplägg

Vi samarbetar med KYH kring den här utbildningen som går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Stockholm, Ronneby eller Växjö.

Utbildningslokalerna ligger på Videum nära universitetsområdet. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast finns läraren på en annan ort och under lektionerna kommunicerar ni via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning. Kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Studietakt är helfart med ca 14 timmar undervisning i veckan, resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två studieåren är det dels 19 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag och dels 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt är en dryg tredjedel av studierna knutet till företag.

Läs mer om utbildningen Programvarutestare på www.kyh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieort:

Växjö

Ansökan:

Ansökan öppnar 1 feb
Ansök till Programvarutestarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 februari 2021