Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö en av tre finalister när Årets återvinningsinspiratör utsågs

Under torsdagen utsågs Årets återvinningsinspiratör vid Återvinningsgalan. Växjö kommun var en av tre finalister, men priset gick till NSR RecoPark som arbetar med biokol.

- Jag är så stolt och glad att kollegorna på Möbelcirkeln varit nominerade till den här utmärkelsen och att vårt fantastiska arbete med cirkulär och hållbar möbelhantering uppmärksammas och inspirerar. För moder jords skull behöver vi använda våra resurser på ett smart sätt och Möbelcirkelns verksamhet är ett av många initiativ som vi gör för att ta vårt ansvar och där vi också visar att hållbarhet är något vi både gör och möjliggör, säger Monica Skagne, kommunchef Växjö kommun.

Möbelcirkeln hjälper verksamheter inom hela kommunkoncernen att cirkulera interna möbler, hålla lager, transportera och till viss del reparera och rengöra möbler. Genom annonser på Möbelcirkelns webbsida kan förvaltningar och bolag hitta möbler de behöver i stället för att köpa nya.

Om Återvinningsgalan

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna som samarbetspartners. Årets vinnare korades den 24 november på Berns i Stockholm. Priset som Årets återvinningsinspiratör går till en person eller verksamhet som driver, engagerar och inspirerar andra när det gäller att öka återvinning och återanvändning. Totalt delades priser ut i åtta olika kategorier.

Senast uppdaterad: 25 november 2022