Frukostmöte 27 september med tema -
Tillbaka till framtiden mot hållbara Växjö

Välkommen att anmäla dig till Nätverket Expansiva Växjös intressanta föreläsningar om hur vi tillsammans kan skapa en ännu bättre plats att bo, leva och verka i när det handlar om vår miljö, klimat, natur och hälsa.

Datum: Fredagen den 27 september 2019
Tid: Klockan 07.30 – 09.30
Plats: Elite Stadshotell, Kungsgatan 6, Växjö

Vårt Växjö ligger mitt i, och utvecklas i samklang med, naturen. Våra skogar och sjöar är en attraktionskraft, speciellt när vi kombinerar det med hållbarhetsperspektivet och det engagemang som finns här för att värna om naturen och samhället. Under detta frukostmöte kommer vi att belysa just miljö, klimat och natur, samt hälsa ur ett hållbarhetsperspektiv. Tillsammans kan vi nå ett hållbart Växjö genom att skapa involvering och en känsla att vi vill och kan förbättra Växjö tillsammans.

Program

Frukostmingel

God morgon och välkommen

Gustaf Möller och Ika Lönn, Kryast i Sverige, hälsar välkommen.

Framtidsspaning baklänges: 2050 – Så fick vi en hållbar värld

Via metoden backasting tar journalisten och författaren Catarina Rolfsdotter-Jansson med oss på en framtidsspaning baklänges – från 2050 till i dag. Med fokus på att påskynda utvecklingen mot en mer hållbar värld, kombinerar Catarina fakta med humor som ger oss insikter om att vi alla har möjligheter och ansvar att agera, i såväl stort som smått.

Hållbara Växjö 2030 – Så kan vi jobba tillsammans!

Från hållbarhetsavdelningen på Växjö kommun kommer Charlotte G Brynielsson och Josefine Eriksson för att berätta om ”Hållbara Växjö 2030” - ett lokalt hållbarhetsprogram som ligger i linje med FN:s globala agenda 2030 för hållbar utveckling och den svenska Agenda 2030 delegationens rapport om Sveriges utmaningar. Programmet syftar till att tydliggöra vilka utmaningar, målbilder och insatser som är viktiga för att bygga en hållbar utveckling i Växjö kommun - där vi alla kan bidra - och skapa en fantastisk plats att bo, leva och verka i – nu och i framtiden.

Sista anmälningsdag är den 23 september.

Inbjudan vänder sig till våra medlemmar i Expansiva Växjö.
Antalet anmälda deltagare är begränsat till 190 personer, så anmäl dig i god tid genom att fylla i formuläret.

Varmt välkommen!

OBS! Frukostmötet är fullbokat! Du kan gärna anmäla dig för att hamna på väntelistan så återkommer vi om det blir återbud. Skicka din anmälan: namn, företag och ev allergier till expansiva@vaxjo.se.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2019