Praktik

För oss som arbetsgivare är det viktigt att ha kontakt med dig som studerar. Din kunskap, dina idéer och dina frågor bidrar till att vi hela tiden utvecklar vår organisation. Samtidigt får vi möjlighet att visa upp vår verksamhet och de yrken vi har att erbjuda.

Vi har olika typer av samarbeten beroende på ålder, utbildning och skolform. Din första kontakt med oss som arbetsgivare kanske sker genom en veckas prao i högstadiet eller när du ska skriva ditt examensarbete vid universitetet. Oavsett så gör vi vårt bästa för att ta hand om din förfrågan!

Är du intresserad av att göra praktik hos oss?

Tänk på att det är viktigt att vara ute i god tid, ha gärna fyra månaders framförhållning, då vi ofta får väldigt många ansökningar. Ordentlig planering är en förutsättning för att dina, skolans och arbetsplatsens förväntningar ska uppfyllas.

Vad ska finnas med i din ansökan?

I din ansökan är det bra att ange inom vilket område du vill ha praktik, vilken utbildning du läser, under vilken tidsperiod praktiken är planerad, vad syftet med praktiken är och vilka förväntningar du och skolan har. Det är också bra att ange ålder, telefonnummer och meiladress.

Skicka in ansökan?

När du är redo att skicka in din ansökan mejlar du den till kommunens kontaktcenter på info@vaxjo.se.

Det är viktigt med praktik

Utbytet med unga, nytänkande och nyfikna studenter är något vi värdesätter och uppskattar. Praktik på en arbetsplats inom vår organisation ger dig möjlighet att få tillämpa dina kunskaper och öka din förståelse för arbetslivet. Det är också ett utmärkt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden eftersom du får möjlighet att presentera dig själv och visa vad du kan, något som är värdefullt när du sedan söker jobb.

Vi i Växjö kommun tar varje år emot ett stort antal praktikanter till våra verksamheter och är mycket intresserade av att rekrytera nya motiverade medarbetare med goda kunskaper och stort engagemang som vill vara med och utveckla en växande kommun.

Senast uppdaterad: 28 juni 2022