Vaccinationsinfo till medarbetare, elever och äldre

Veckan har hos oss handlat mycket om vaccination mot covid-19, och om information till olika målgrupper om det.

I onsdags skickades 3000 brev från Växjö kommun till medarbetare som arbetar vårdnära. Det handlar om medarbetare på vår omsorgsförvaltning naturligtvis, och även inom förvaltningen arbete och välfärd. Ett likadant brev har alla kommuner i Kronoberg skickat. För det är viktigt att vi som arbetsgivare beskriver vikten av att alla som arbetar med de allra sköraste i samhället, är vaccinerade. Det är ett ansvar man behöver ta.

Nu börjar också Region Kronoberg tillsammans med oss att informera alla 12–15-åringar och deras vårdnadshavare om den vaccination som snart erbjuds till dem. För att kunna nå så många som möjligt kommer Växjö kommun att erbjuda vaccinering på högstadieskolorna i kommunen. (Den som går i årskurs 6 kommer erbjudas vaccin på den skola där man har sin undervisning i moderna språk). Mer information finns snart på vår webbplats vaxjo.se och du som berörs kommer också få hem ett brev i brevlådan från Region Kronoberg.

Nu börjar också vaccinationerna med en tredje dos för personer som är över 80 år. Vi i kommunen vaccinerar de som bor på särskilda boenden, och tillsammans med regionen ska vi se till att de som bor hemma också ska få information och tillgång till tredje dosen vaccin.

Ja, ännu en intensiv höstvecka är snart till ända. Min vecka avslutar jag tillsammans med övriga koncernledningen, och vi ska för första gången på 1,5 år träffas fysiskt. Fokus är att vi ska gå igenom vår resa tillsammans och den utveckling som vi skapat och gjort för oss internt, men så klart för våra målgrupper. En backspegel och tillbakablick för att vi ska ta oss an fler aktiviteter och ha full kraft inför framtiden. En träff jag verkligen ser fram emot och jag inser även idag att jag verkligen saknat fysiska möten.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2021