Seniorer i fokus och trafikanten som fick det att rinna över

Igår gick jag förbi kollegor på kommunikationsavdelningen precis när de öppnade en låda som just kommit från tryckeriet. I lådan låg jättefina grön-vita broschyrer. Det är nya seniorguiden som kommit och som skickas till alla över 70 år i Växjö kommun.

Seniorguiden är en uppskattad guide på 32 sidor där du bland annat kan läsa om mat, kost, träning och boendeformer för seniorer. Det finns också information om mötesplatser, träffpunkter och andra aktiviteter med mera med mera.

I år gör vi också en större satsning kring seniorer kommunikativt och har samlat all information till dig som är senior på www.vaxjo.se/senior. Det kommer också bli en Facebook-sida där det som Växjö kommun erbjuder seniorer kommer spridas. Kommunikationen är ju inte det viktigaste utan det som våra seniorlotsar, fysioterapeuter, träffpunkter, bibliotek, fixartjänsten med flera gör såklart. Men ändå så bra att nu hitta allt på ett enklare sätt. Så in och kika, vare sig du är över 70 eller har en anhörig över 70. Och håll utkik efter seniorguiden och även Facebook-sidan. Och ta del av det som våra verksamheter erbjuder! Det blir veckans onsdagstips.

Lätt förbannad landade jag in på kontoret i går morse, efter cykelturen dit. På väg till jobbet såg jag en fotgängare ta ett par steg ut på ett övergångsställe när en vit Nissan körde i full fart rakt över övergångstället, med någon millimeter till godo till den gående. Lätt chockad fortsatte hen sin promenad. Jag kände hur jag bara måste agera och eftersom det var rött för bilarna vid trafikljuset vid korsningen Linnégatan/Storgatan så hann jag ifatt den vita Nissan. Leende och med försök till ett lugn knackade jag på rutan. Personen i bilen visade inga tecken på att höra mig även om jag vet att det hördes. Efter en stund vände sig hen mot mig men visade inga tecken på att veva ner rutan utan skakade bara på huvudet mycket irriterat. När det blev grönt gasade den vita Nissan på för fullt för att komma iväg, troligen iväg från sitt dåliga samvete. Jag har registreringsnumret i huvudet och nästa gång jag ser bilen med föraren i kommer jag att återkoppla...

Ha en fortsatt fin höstvecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2021