Ekonomiprogrammet

Vi erbjuder dig en utbildning som mixar förberedelser inför vidare studier med branschsamverkan. Eleverna ska genom utbildningen få en framtidstro och kunskap så att de kan utvecklas mot att bli den de vill.

Kungsmadskolans ekonomiprogram har en företagandeprofil genom en tydlig inriktning med partnerföretag (Länsförsäkring Kronoberg, Södra, VISMA och Volvo CE), mentorskap och projekt som genomförs i samverkan med företag, myndigheter och organisationer i olika branscher. Under andra året ges du möjlighet att genom Ung företagsamhet (UF) starta och driva ett eget företag. Här kommer du ha hjälp av rådgivare från våra partnerföretag, andra företag inom branschen och studenter från Juniorledarskapsakademin vid Linnéuniveristetet.

Inriktning

  • Ekonomi

Programmet är en del av Växjö idrottsgymnasium.

Ska du söka till gymnasiet hittar du mer information om vårt ekonomiprogram på Gymnasieval.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Informationsfilm

Kungsmadskolans ekonomiprogram är förberett och vi ser fram emot att möta dig som ska gå i en av de två klasserna. Vi är redo att ge dig en unik företagandeprofil och en valbar idrottsprofil.

Företagandeprofilen är förberedd genom att ekonomiprogrammet under året har skapat samarbete och skrivit avtal med fyra partnerföretag samt Ekonomihögskolan och Juniorledarskapsakademin vid Linnéuniversitet. De fyra partnerföretagen Länsförsäkring Kronoberg, Visma, Volvo CE och Södra kommer du att möta genom föreläsningar, studiebesök i Växjö och på andra orter, APL (arbetsplatsförlagt lärande), mentorskap, undervisningsmaterial under din utbildning. Partnerföretagen ingår i programrådet och rådet har i april haft ett första möte. Då påbörjade vi en planering för stipendier i åk 1,2. Vi har också tillsammans med företagen planerat för möjlighet för dig som elev att ansöka om att få göra din APL utomlands på några av partnerföretagens kontor och industrier i olika europeiska länder under vårterminen i åk 3. Att uppvisa goda studier och att i övrigt vara ett föredöme som person kommer att vara urvalskriterier vid ansökan om utlands-APL. Självklart kommer det att vara kostnadsfritt för dig då vi är en ackrediterad skola som under nästa läsår kommer att ansöka om Erasmusprojekt som finansierar APL:en.

I programrådet finns även representanter för ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet, utbildningsnämnden samt Kungmadskolan genom rektor, lärare och elever. Vi tror mycket på att en utbildning når högre kvalitet genom samverkan med bransch och akademi samt en utbildning där du får möjlighet att träffa nya människor utanför skolans lokaler och att utvecklas som person.

I augusti kommer ekonomiarbetslaget att ta emot och introducera dig. Ekonomiarbetslaget består av lärare med lång erfarenhet och har tillsammans en bred behörighet:

Magnus Wickman – mentor i EK21B programansvarig (förstelärare) för EK samt lärare i ekonomiämnen och historia

Maria Karlsson – mentor i EK21A och lärare i ekonomiämnen, samhällskunskap och privatjuridik

Susanna Holmgren – mentor i EK21B lärare i matematik och engelska samt förstelärare

Emma Rosell – mentor i EK21A lärare i engelska, historia och religion

Christian Guntsch – mentor i EK21A lärare idrott och hälsa samt specialidrott innebandy.

Christian kommer att vara mentor och ha ett idrottsansvar för er idrottselever inom RIG, NIU eller LIU.

På Kungsmadskolan pågår nu de sista förberedelserna inför höstterminen start och samtidigt har vi mycket på gång vad gäller lokaler. Om två veckor är vår nya matsal klar och invigs i augusti. I höst påbörjas byggnationen av vår nya uteidrottsplats med konstgräsplan, utegym och beachvolleyplan med mera. Till skolstarten kommer SA och EK ha nya elevskåp och de två programmen kommer att ha PC som digitalt verktyg och det får du vid skolstart.


Hälsningar!


Magnus Wickman, Programansvarig EK
magnus.wickman@vaxjo.se

Marcus Johansson, Rektor EK
marcus.johansson2@vaxjo.se

Relaterade länkar

Kontakter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2021