Biblioteket

Välkommen till Katedralskolans bibliotek! Biblioteket har mängder med böcker, tidningar och tidskrifter för skolarbete och egen läsning. Här kan du få hjälp med att söka information till olika uppgifter, granska olika källor och få tips på böcker att läsa.

Låna och lämna

Du som är elev på skolan kan låna från biblioteket med ditt personnummer som lånekort. För att kunna låna själv, låna om eller reservera så måste du ha en pinkod på fyra siffror. Prata med bibliotekspersonalen så hjälper vi dig om du inte har någon!

I Bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats. kan du söka bland bibliotekets böcker. Du kan även låna om böcker eller ställa dig på kö.

Du får låna böckerna i fyra veckor. Om du inte lämnar tillbaka dem i tid så kommer en påminnelse via e-post. Om böckerna sedan inte kommer tillbaka till biblioteket blir du ersättningsskyldig.

Det finns två återlämningslådor, en i Katedralskolans entré och en i biblioteket.

Boktips

Om du behöver hjälp med att hitta en bok att läsa finns bibliotekspersonalen för att hjälpa dig. Följ gärna oss sociala medier, se under rubriken Relaterade länkar.

Säg gärna till oss på biblioteket om du saknar någon bok som vi inte har så kan vi antingen låna den från något annat bibliotek eller köpa in den hit.

Senast uppdaterad: 12 augusti 2022