Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Teknisk spetsutbildning på Teknikum

Teknikum bedriver riksrekryterande spetsutbildning på teknikprogrammet.

- Det är fantastiskt roligt att vi får chansen att driva spetsutbildning i teknikvetenskap på Teknikum. Det är ett kvitto på att vi i flera år har bedrivit utbildning i absolut toppklass och nu kommer den att bli ännu bättre, säger Magnus Nilsson, rektor på Teknikprogrammet på Teknikum.

Den nya utbildningen ger en särskild fördjupning och breddning inom hållbar energi vid teknikprogrammet och kommer att genomföras i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö. Eleverna kommer att erbjudas universitetskurser inom teknikområdet i första hand under årskurs 3, men även under årskurs 2.

- Denna utbildning blir en viktig del i Teknikums profilering som en attraktiv gymnasieskola med hög teknisk kompetens på alla program, säger Christian Sandahl, verksamhetschef på gymnasiet.

Högst 30 elever får påbörja spetsutbildningen varje år.

Bakgrund

Växjö kommun ansökte den 13 september 2021 om att få delta i försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning. Ansökan avser särskild fördjupning och breddning inom hållbar energi vid teknikprogrammet, inriktning teknikvetenskap vid Teknikum i Växjö kommun.

Kontakter

 • Teknikum

  0470-419 00

  teknikum@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Gamla Norrvägen 6-8, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Teknikum

  Gamla Norrvägen 6-8

  352 43 Växjö

Senast uppdaterad: 19 september 2023