Program på Teknikum

Gymnasietiden går fort. Där ute väntar de riktiga jobben. Teknikföretagen ropar efter kvalificerade tekniker. Duktiga hantverkare efterfrågas. Och inom vård och omsorg kommer det att råda stor brist på välutbildad personal. Men framtidens arbetsmarknad ställer krav.

För dig som ska ansöka till gymnasiet finns all information du behöver på vår webbplats gymnasieval.vaxjo.se Länk till annan webbplats.. Där kan du läsa på om alla gymnasieprogram och skolor, hur och när man ansöker, studieekonomi, boende och mycket mer.

På Teknikum lyssnar vi på näringslivets behov och anpassar våra utbildningar. Det är din bästa garanti för att få ett jobb. Våra teoretiska program ger dig en stabil grund för fortsatta studier. Flera av våra yrkesprogram är certifierade av organisationer som exempelvis Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Det innebär att de är granskade och godkända av arbetsgivare och fackförbund inom relevant bransch.

På Teknikum tycker vi att det är viktigt att du kan studera vidare på högskola eller universitet även om du väljer en yrkesutbildning. Därför kan du få högskolebehörighet på alla Teknikums program.

Kontakter

 • Teknikum

  0470-419 00

  teknikum@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Gamla Norrvägen 6-8, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Teknikum

  Gamla Norrvägen 6-8

  352 43 Växjö

Senast uppdaterad: 26 juni 2024