Fjärde Tekniska Året

Vill du gå en utbildning som ger dig goda jobbchanser redan efter ett år? Vill du studera i en modern och arbetsplatsliknande miljö?
Vill du kunna arbeta som ingenjör?

Detta är några av många argument för att läsa det fjärde året med inriktning mjukvarudesign på Teknikprogrammet på Teknikum, Växjö. Fler fördelar är att regionens starkaste IT-aktörer är knutna till utbildningen, och att det finns en stor efterfrågan på gymnasieingenjörer i hela landet. Utbildningen ger dig givetvis även ett försprång om du senare bestämmer dig för att läsa vidare på högskola eller universitet.

Ansökan till TE4

Utbildningens innehåll

Under det fjärde året varvar du teori och praktik. Minst 10 veckor av studierna är du ute på en arbetsplats. Det innebär att du tar ett ordentligt kliv in i arbetslivet.

Du kommer att läsa kurser som gymnasieingenjören i praktiken, mjukvarudesign, datalagring, webbutveckling, webbtjänster och programmering. Därefter gör du ett examensarbete där du visar upp dina kunskaper.

Arbetsliv

Idag är samhället mer beroende än någonsin av internetbaserade tjänster och datakommunikation. Det finns därför ett stort behov av gymnasieingenjörer med kompetens inom informations- och medieteknik. Efter utbildningen har du en efterfrågad kompetens och är väl förberedd för olika typer av arbetsuppgifter inom IT-sektorn.

Ett programråd bestående av flera av de största IT-företagen i regionen är kopplat till programmet för att säkerställa att utbildningen är relevant. Det betyder att dina kurser är anpassande efter näringslivets behov. Du får helt enkelt kunskaper och kompetens som omgående behövs på arbetsmarknaden..

Vem kan söka det fjärde året?

Du är behörig att söka det fjärde året om du har tagit studenten med godkänd examen från teknikprogrammet eller en annan likvärdig utbildning. Du kan ha gjort studieuppehåll innan det fjärde året. Dock måste studierna till det fjärde året påbörjas senast det kalenderår som du fyller 22 år.

Ansökan till Teknikprogrammets fjärde år på Teknikum 24/25

Ansökan görs via formuläret längre ner på denna sida. Sista ansökningsdatum är 15 maj. Sena ansökningar behandlas i mån av plats.

Du behöver skicka med en kopia på ditt gymnasiebetyg. Går du för närvarande på gymnasiet kan du komplettera ansökan med detta fram till och med den 17:e juni, all information som du behöver kommer du få hemskickad.

Kopia på betygen skickas till:
Teknikum
Magnus Nilsson
G:a Norrvägen 6-8
352 43 Växjö


Kontakter

 • Teknikum

  0470-419 00

  teknikum@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Gamla Norrvägen 6-8, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Teknikum

  Gamla Norrvägen 6-8

  352 43 Växjö

Senast uppdaterad: 11 december 2023